Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
14.08.2020 01:02 - КРАЯТ НА НАСТОЯЩАТА ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА??
Автор: mileidi46 Категория: Хоби   
Прочетен: 1699 Коментари: 6 Гласове:
6

Последна промяна: 14.08.2020 01:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Преведох от една немска статия ,изявлението- указ на Тръмп от 8 .8.2020..
Може и да ви заинтересува...

Краят на настоящата финансова и икономическа система? Президентът на САЩ Тръмп спира "данък върху заплатите" С указ Доналд Тръмп спря "данък върху заплатите" до края на годината на пресконференция на 8 август 2020. Тази дата ще бъде историческа, защото това означава радикална промяна на системата, която засяга целия свят.

Тази пресконференция, проведена от Тръмп в неговия голф клуб във Флорида, предлага повече експлозивна сила от двете атомни бомби в Япония точно преди 75 години. Във всеки случай, тяхното въздействие върху световната политика.
С тази реч той представи края на съществуващата финансова и икономическа система. След като икономистите, които плащат почит на класическата доктрина, разбират какво е провъзгласен Тръмп, щатския долар бързо ще загуби стойност, което ще доведе до провал на цялата система. Свидетели сме на началото на нов световен ред, който обаче няма да бъде това, което са планирали господарите на парите. Силата на олигарсите се разбива

на съществуващата финансова и икономическа система. След като икономистите, които плащат почит на класическата доктрина, разбират какво е провъзгласен Тръмп, щатския долар бързо ще загуби стойност, което ще доведе до провал на цялата система. Свидетели сме на началото на нов световен ред, който обаче няма да бъде това, което са планирали господарите на парите. Силата на олигарсите се разбива.

Отразяването на тази пресконференция в основните медии отново е подвеждащо. В най-добрия пример, подклаузата споменава, че Тръмп напълно отмени "данък върху заплатите" за доходи под 100 000 долара. Поне за половин година, защото докато неговите укази са валидни без дори и но.

Медиите на системата, например, са пренебрегнати от това, защото се процедира както обикновено с надеждата, че неговите постановления ще бъдат спрени в съда. "Докладите" на тази пресконференция не са доклади, защото те разказват повече за протестите на Демократическата партия и за неописуемия Пелоси, отколкото с това, което те се занимават с материята. Какво каза Тръмп?

Първо, той обеща да се отнася по-добре към ветераните от войната по отношение на грижите и правния им статут като работници. Освен това той няма да ги затвори за незначителни неща, т.е. ненасилствени престъпления, а ще ги подкрепи с психологическа помощ. Обама вече обяви това по подобен начин, но никога не го е спазвал по обичайния начин. С Тръмп научихме, че той спазва обещанията си, дори след изборите.

След това той се засече с проблема, пред който се изправят милиони американци, заради коронската лудост: те вече не могат да плащат наемите или банковите си вземания. Тръмп е постановил, че никой не трябва да бъде изгонен от дома си поне шест месеца. Но това не е всичко. Всеки от тях ще получи 400 USD на седмица, на разположение безплатно, както той повтори при поискване.

Това означава, че ние сме на безусловен основен доход, поне временно за половин година. Но това не е всичко. От 1 август задължението за плащане на "данък ведомостта за заплати" се спира за доходи от по-малко от 100 000 долара. Отново за шест месеца, но ако му е позволено да остане президент, той иска да продължи да го прави.

Как възнамерява да финансира това е зададен въпрос. Поне за близко бъдеще това вече ще бъде финансирано, беше неговият отговор, защото все още има хиляди милиарди долари, които не са били извикани от вече приетите програми за помощ "Корона". Той не се вясваше за бъдещите си планове за бъдещето след изборите.

В пощенските бюлетини в САЩ няма строго право да докладва

Разбира се, кампанията е, както и Тръмп, също се е заел с Демократическата партия. Става въпрос за пощенския вот, за който те питат. Той е напълно прав да каже, че Съединените щати не са подготвени за това. Пощенската служба не може да гарантира, че неуправлните предизборни писма се внасят в големи количества. Не само това.

Това е и въпрос на регистриране на гласоподавателите. Пелоси и ко. Това е против Конституцията и може би някои хора като мен се чувстват напомнят на исканията на нашите зелени хора.

Бих искал да кажа нещо по въпроса. По пощата е възможно само по подходящ начин, ако има строго право на докладване, например в Германия или Австрия, което не съществува в никоя друга страна, със сигурност не и в САЩ. Това е единственият начин да се гарантира, че всеки гражданин може да гласува само по един. Пелоси и Ко. Измамите са отворени, както правилно посочи Тръмп.

Доналд Тръмп е поставил стандарти за останалата част от сегашния си мандат, който никога не е бил виждан преди. Това се простира до януари, шест месеца, два месеца след датата на изборите. Тръмп е много умел в поставянето на тази пресконференция. Той отбелязва също, че в предстоящите избори зависи от нас да решим дали да продължим по новия си път. Това е всичко.

Дали американците искат да се върнат към корумпираната система от олигарси или път към свобода, която е била изгубена за САЩ през последните сто години в полза на диктатура на господарите на парите?

Експеримент, чийто резултат е несигурен

Разбира се, съобщението на Тръмп има уловка. Това е краят на един световен ред, какъвто го познаваме. Точно както ЕС вече е правила за икономиката ад absurdum, с неефективното разпределение на средствата от никъде, Тръмп слага още нещо в това с забраната за данъци върху заплатите върху доходите под 100 000 долара.

Това сега може да се опише като изключително социалист, но не е така. Социализмът означава да вземеш нещо от някого, за да го дадеш на друг. Но ако вземете пари от нищото, т.е. пари, които не се вземат от никого, това вече не е мярка за преразпределение на социализъм.

Временното коригиране на система лишава работещото население от все повече и повече пари, докато не може да си позволи дори стоките, които сама създава. Не се съмнявам, че това трябва да бъде последвано от фундаментална промяна в системата и именно там се намира уловът.

Доналд Тръмп смее да експериментира, чийто резултат е несигурен. Как ще се развие вътрешната икономическа ситуация в САЩ, когато масата на населението изведнъж има повече пари на разположение? Ще бъде ли подобно на това, което направихме, когато се въведе минималната работна заплата, срещу всички неудобства? За нас минималната работна заплата е оживяла икономиката на дъното и огромните загуби на работни места се провалиха не само, но и обратното.

И това срещу "класическите" учения на икономиката. Така всъщност вече е доказано, че класическите учения на икономиката са остарели в момент, когато вече не съществува постоянен недостиг, а по-скоро трябва да се управлява постоянно изобилие.

Трябва обаче да е ясно, че международната стойност на щатския долар може да се срине напълно. Но трябва да се знае също така, че международната стойност на долара изобщо не е решаваща за вътрешната икономика на САЩ.

Само за външната търговия и дейността на доларовите милиардери в чужбина и, разбира се, за цялата финансова и банкова система в международен план. Това е така, защото икономиката на САЩ е само около 12% продуктивна , а останалото е повече или по-малко обслужване. Това от своя страна функционира вътрешно като снабдяването с храни, когато почти не е необходимо да се внасят, което важи и за Съединените щати.

В този смисъл бих искал да посоча също, че разликата във вътрешната и външната стойност на една валута се отнася за всички държави, по-специално за така наречения "трети свят". Когато се твърди, че в дадена страна хората трябва да живеят само с един долар на ден, това е външната стойност, която няма нищо общо с вътрешния. Тя е само за външна експлоатация.

Последен удар срещу международния олигарх

Рано или късно, в зависимост от това кога финансовите пазари трябва да признаят, че са галопирали, стойността на щатския долар ще е склонни да бъде почти нулева в международен план с програмата на Тръмп. Това означава не само общия срив на световния финансов цирк, но и краят на силата на олигарсите, които купуват в международен мащаб с милиарди влияние и дестабилизират страните и правителствата.

Те просто имат щатски долари и когато не струват нищо, влиянието и властта си отидоха. Вижда се по този начин, новият курс на Тръмп е последният удар за международния кабал на олигарсите и именно те отчаяно искат да изтласкат Тръмп от поста си. Най-сетне стана ясно защо това е отчаяната им цел.

В пресконференцията доналд Тръмп използва най-голямото пространство за подобряване на ветераните. Значи той има цялата армия на негова страна и това е елементарно. В речта му въпросът за данъка върху заплатите беше по-скоро странична бележка, макар че това е именно основният елемент. Отново много умело настроен, защото поне в нашия случай едва ли някой все още не е осъзнал какво означава това в крайна сметка.

Тръмп например е казал незабелязано на света, че е напомнел в края на съществуващата система. В същото време той е дал надежда на избирателите си, отне страха от жилището и оцеляването си поне половин година. Икономиката и работните места в САЩ вече процъфтяват и очаквам програмата на Тръмп да ускори това драстично. Особено за малките предприятия, които са независими от външната търговия и това е по-голямата част от електората.

Това е смела игра, която Тръмп е призовал

Както прави Тръмп, всички лидери на всички страни трябва да вземат пример. Тя дава надежда на своите граждани, а паниката се превърна в нашата програма. Остават още три месеца преди изборите за САЩ. Как ще решат американците дали им е позволено да преживеят период на възстановяване, сигурност и надежда (живот) през този период? Ще обявят ли господарите на парите преди изборите и ще им помогнат ли?

Да, това е смела игра, която Тръмп е призовал тук. Но нека не забравяме, че в средата на септември се е заслужил се в Сената заради оплитанията му в Украйна. "Демократите" вероятно ще бъдат напълно разглобени. Така че аз очаквам с нетърпение бъдещето с надеждата, че ходът на Тръмп ще помете покварените вождове, които са ни манипулирали толкова дълго време.

Все още приемам, че всички западни страни ще трябва да имат преходен период от военните правителства, докато не се пренареди, защото тази година ще живеем в свят, който надхвърля най-многото въображение. Всичко, което мога да кажа е, "Бог да благослови Тръмп", ако той вече не го е направил.

Тръмп подписва няколко постановления на 8 август. Тук можете да видите още откъси от пресконференцията в оригинала, тук:

 
https://twitter.com/realdonaldtrump

превода е от тук:

https://www.epochtimes.de/meinung/gastkommentar/das-ende-des-derzeitigen-finanz-und-wirtschaftssystems-us-praesident-trump-setzt-payroll-tax-aus-a3310816.html

image




Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. 6ablon - КРАЯТ НА НАСТОЯЩАТА ФИНАНСОВА И ИКОНОМИЧЕСКА СИСТЕМА?
14.08.2020 07:14
Очевидно е използват автоматизиран превод, което прави на места смисъла на статията много неприятен за четене.
цитирай
2. mileidi46 - Убедена съм,че е така!!!
14.08.2020 14:21
6ablon написа:
Очевидно е използват автоматизиран превод, което прави на места смисъла на статията много неприятен за четене.


както съм убедена,че всеки малко по-грамотен, ще разбере смисъла.
Аз немски език не знам,не съм преводачка,но поне си направих труда.
Дала съм и линк към оригинала !!!
Всеки ,който желае и може...да си прочете и разбере!!
Но чак пък неприятен за четене...звучи тенденциозно!!!
Приятен ден.
цитирай
3. 6ablon - Не омаловажавам положения труд, но ...
14.08.2020 19:05
Не омаловажавам положения труд, но беше добре да се спомене, че е ползван автоматизиран превод. Смисълът наистина се разбира, но споменах че на места е неприятно за четене. Имаме превод от вида на който Google превеждаше преди около 5 години на български от английски. Днес такъв вид автоматизиран превод е доста по-добър, но очевидно превод от немски все още е пълна скръб.

Ето едно примерно изречение за дискусия:
Медиите на системата, например, са пренебрегнати от това, защото се процедира както обикновено с надеждата, че неговите постановления ще бъдат спрени в съда.
Тук под "Медиите на системата" вероятно се разбира "медиите на статуквото", но реално като потърсих се оказа просто "обичайната преса", т. е. тази изключваща групата на "жълтите медии". Но какво означава, че са пренебрегнати? По-нататък макар и изключително странно изказано смисълът наистина е ясен.
цитирай
4. mileidi46 - :))))
15.08.2020 12:12
6ablon написа:
Не омаловажавам положения труд, но беше добре да се спомене, че е ползван автоматизиран превод. Смисълът наистина се разбира, но споменах че на места е неприятно за четене. Имаме превод от вида на който Google превеждаше преди около 5 години на български от английски. Днес такъв вид автоматизиран превод е доста по-добър, но очевидно превод от немски все още е пълна скръб.

Ето едно примерно изречение за дискусия:
Медиите на системата, например, са пренебрегнати от това, защото се процедира както обикновено с надеждата, че неговите постановления ще бъдат спрени в съда.
Тук под "Медиите на системата" вероятно се разбира "медиите на статуквото", но реално като потърсих се оказа просто "обичайната преса", т. е. тази изключваща групата на "жълтите медии". Но какво означава, че са пренебрегнати? По-нататък макар и изключително странно изказано смисълът наистина е ясен.


Глобална тайна е,че преводите на Гугъла са трагични..Мисля.че моите читатели тук са достатъчно интелигентни,познават ме тук от 2006 година и ме разбират прекрасно!! Не са от тия ,дето ,,бързо схващат,но трябва много да им обясняваш"....
Убедена съм,че не сте от тях!!!:)))) Усмивки и лек ден..
цитирай
5. bven - Поздравления за статията!
20.08.2020 22:49
Много добра информация, драга Милейди:))))
цитирай
6. mileidi46 - :))))
21.08.2020 02:00
bven написа:
Много добра информация, драга Милейди:))))


Не ме четкай,скъпа приятелко..знам,че политиката не е твоята страст:)) Тя не е и моя,но живеем в много страшен момент...бих казала в безвремие.И е страшно да си неосведомен,да не знаеш ,какво се случва!!! Аз искам да знам!! А ти? :)))
Прегръдки за всички у дома!

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mileidi46
Категория: Хоби
Прочетен: 8318953
Постинги: 2045
Коментари: 15596
Гласове: 32617
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031